Steunmaatregelen in verband met de Corona crisis geen definitieve oplossing!

Als ondernemer wordt uw bedrijfsvoering keihard geraakt door de gevolgen van de Corona crisis, daarin maakt het geen verschil of u MKB of ZZP ondernemer bent.

Veel sectoren hebben hun bedrijfsactiviteiten zelfs geheel of gedeeltelijk moeten staken, al dan niet tijdelijk en dat heeft niet alleen voor de betrokken onderneming maar ook voor personeel en toeleveranciers enorme gevolgen.

Ondanks alle deskundigheid waar wij in ons land over beschikken menen wij dat nog niemand in staat is de economische gevolgen van de Corona crisis voor ons als ondernemers goed in te schatten.

De overheid heeft allerlei ondersteunende maatregelen voor bedrijven en ZZP ondernemers geïntroduceerd, een compleet en helder overzicht van die maatregelen is te vinden op de website van de Kamer van Koophandel.

Ondanks alle goede bedoelingen van de overheid is helaas wel een vervelende conclusie te trekken: de werking van alle maatregelen is maar tijdelijk. Uiteindelijk zult u als ondernemer de verliezen die u nu leidt moeten dragen.

Ons advies is: kijk heel goed naar de effecten voor uw bedrijfsvoering op de lange termijn en stel een heldere liquiditeitsprognose op.

Blijkt uit uw onderzoek dat het twijfelachtig is of uw bedrijf de huidige situatie kan overleven? Wacht dan niet tot de situatie verder escaleert maar neem maatregelen om toch te overleven en een faillissement te voorkomen. Een van die maatregelen kan een sanering van de schulden zijn waardoor de bedrijfsvoering toch kan worden voortgezet. Ook een Wsnp-regeling kan een oplossing zijn.

Ons kantoor heeft ruim 30 jaar ervaring in het saneren van bedrijfsschulden, wij treden ook op als Wsnp-bewindvoerder. Wij kunnen u daardoor verschillende routes adviseren en, als u dat wenst, kunnen wij u bijstaan in deze lastige materie.

Wilt u meer weten? 
Neem dan contact met ons op via onze website of via ons telefoonnummer 078-2043003.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang